Maria-Boodschap Niel

Assistentiewoningen in Kasteel Berthout

Zelfstandig wonen met zorg

De Groep van Assistentiewoningen 'Kasteel Berthout' biedt op dit ogenblik huisvestingsmogelijkheid voor echtparen of alleenstaanden. De assistentiewoningen zijn ideaal voor ouderen die graag in een groene omgeving zelfstandig willen wonen, met de nodige zorg binnen handbereik.
Assistentiewoningen Maria Boodschap Niel
thuisgevoel
Thuisgevoel
kwalitatieve zorg
Kwalitatieve
zorg
connectie met de buurt
Connectie met de buurt
gevoel van warmte
Gevoel van warmte

  Ik voel me hier naar waarde geschat. Er is respect, begrip en ondersteuning. Het woonzorgcentrum voelt daarom een beetje zoals thuis.

  Magda (79 jaar)

  Ik ben hier heel erg graag. De sfeer is hier zeer goed.

  Florke (92 jaar)
Richt je woning in naar je eigen smaak

Een eigen plekje

Alle assistentiewoningen zijn voorzien van het nodige comfort. Elke assistentiewoning kan men volledig naar eigen smaak inrichten met eigen meubelen. In de huurprijs van een assistentiewoning zit het onderhoud van de woning en het gebouw inbegrepen alsook verwarming, waterverbruik, aansluiting en abonnementen op kabeltelevisie, noodoproepsysteem en parkeergelegenheid voor auto en fiets.

Men kan ook gebruik maken van verschillende gemeenschappelijke ruimten, zoals de ontmoetingsruimte, het wassalon en de mooie tuin.
Een eigen plekje Maria Boodschap Niel
Zelfstandig wonen met zorg Maria Boodschap Niel
Doe indien nodig beroep op zorg- en dienstverlening

Zelfstandig wonen met zorg

In onze assistentiewoningen woont men zelfstandig maar kan men indien nodig beroep doen op de nodige verpleging en zorgen.Voor deze dagelijkse zorgverlening doet men beroep op de thuisverpleging- en thuiszorgdiensten aangezien deze niet zelf door het aangrenzende woonzorgcentrum georganiseerd wordt. Op verzoek van de bewoner(s) worden deze diensten door het woonzorgcentrum zelf gecontacteerd.

Het woonzorgcentrum garandeert ook crisiszorg op onverwachte momenten (24u/24u) en overbruggingszorg waarbij de noodzakelijke zorgen worden verleend in afwachting van georganiseerde thuisverpleging/thuiszorg of een opname in het ziekenhuis. De reële kosten van deze zorg zijn niet inbegrepen in de prijs.

De woonassistent kan u bijstaan bij de coördinatie van de zorg- en dienstverlening.
Kom in een assistentiewoning wonen

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor één van de assitentiewoningen van Kasteel Ridder Berthout, moet men voldoen aan enkele voorwaarden:
 • Op het ogenblik van het betrekken van de assistentiewoning moet men de leeftijd van 65 jaar bereikt hebben. Voor echtparen dient één van de partners aan deze leeftijdgrensvoorwaarde te voldoen.
 • Men moet in staat zijn om individueel en zelfstandig te wonen. Bij echtparen of levenspartners is het mogelijk dat één partner valide is maar de andere min of meer zorgbehoevend.
 • De oudere(n) en diens familie staan persoonlijk in voor het beheer van gelden en/of goederen.
De assistentiewoningen zullen bij voorrang toegewezen worden aan personen die in Niel en omgeving ingeschreven staan.
Voorwaarden Maria Boodschap Niel
Geraak vertrouwd met je nieuwe omgeving

Heb je bijkomende vragen?

Ons team staat klaar om ze te beantwoorden.

vzw Woonzorgcentrum Maria Boodschap
Broeklei 1 - 2845 Niel