Maria-Boodschap Niel

Een tijdelijke woon- en/of zorgoplossing

Kortverblijf

In het woonzorgcentrum kan men ook terecht voor een tijdelijk verblijf. Dit kan om verschillende redenen worden aangevraagd: om sociale redenen, om de thuiszorg en/of mantelzorg gedurende een bepaalde periode te ontlasten, om vakantieperiodes van families te overbruggen of voor tijdelijke verzorging na een periode in het ziekenhuis. Ook personen die intensieve therapie nodig hebben kunnen in het kortverblijfcentrum terecht. De zorgverlening gebeurt op dezelfde kwaliteitsvolle wijze als in het woonzorgcentrum.
Kortverblijf Maria Boodschap Niel
thuisgevoel
Thuisgevoel
kwalitatieve zorg
Kwalitatieve
zorg
connectie met de buurt
Connectie met de buurt
gevoel van warmte
Gevoel van warmte

    Ik ben hier heel erg graag. De sfeer is hier zeer goed.

    Florke (92 jaar)

    Ik ben hier heel graag, omdat er hier zo goed voor mij wordt gezorgd. Ik ben steeds in goed gezelschap, want thuis voelde ik me vaak eenzaam.

    Lizette (84 jaar)
Kortverblijfcentrum

Praktisch

Het kortverblijfcentrum Maria Boodschap telt in totaal 3 plaatsen. Kortverblijf varieert in duur van 7 dagen tot 2 maanden. De maximale verblijfsduur per jaar bedraagt 3 maanden. De aankomst is steeds gepland op een weekdag, gewoonlijk tussen 13u30 en 14u. Het vertrek kan zowel gepland worden tijdens een weekend als op een weekdag tussen 14u en 14u30.
Praktisch Maria Boodschap Niel
Zorgopvolging Maria Boodschap Niel
Zorgafstemming

Verdere zorgopvolging

Bij ontslag uit het kortverblijfcentrum worden de nodige maatregelen genomen om de oudere met voldoende begeleiding en de juiste afspraken over de zorgafstemming naar zijn of haar thuismilieu te laten terugkeren.
Geraak vertrouwd met je nieuwe omgeving

Heb je bijkomende vragen?

Ons team staat klaar om ze te beantwoorden.

vzw Woonzorgcentrum Maria Boodschap
Broeklei 1 - 2845 Niel