Maria-Boodschap Niel

Wie we zijn

De visie en waarden van Maria Boodschap

In woonzorgcentrum Maria Boodschap willen we dat elk mens zich gehoord en betrokken voelt, bij het leven, het wonen en de zorg in ons huis. Je kan bij ons terecht voor zowel sociale, mentale of fysische ondersteuning, voor een tijdelijk verblijf, of voor een langere periode in een eigen (assistentie)woning of kamer.

Onze verschillende afdelingen bieden een waaier aan mogelijke diensten aan voor senioren die al dan niet een bepaalde nood aan ondersteuning of sociaal contact hebben.

Welke zorg-of woonbehoefte je ook hebt, iedereen is voor ons bijzonder en welkom in ons warme huis.
Wie we zijn Maria Boodschap Niel
thuisgevoel
Thuisgevoel
kwalitatieve zorg
Kwalitatieve
zorg
connectie met de buurt
Connectie met de buurt
gevoel van warmte
Gevoel van warmte

    Ik ben hier heel graag, omdat er hier zo goed voor mij wordt gezorgd. Ik ben steeds in goed gezelschap, want thuis voelde ik me vaak eenzaam.

    Lizette (84 jaar)

    Het is hier fantastisch. Lekker eten, vriendelijk personeel en alle dagen ambiance.

    Ernest (91 jaar)
Een open en warm huis

Hier voel je je echt thuis

We zijn een open en warm huis, waar bewoners en hun familie steeds welkom zijn en zich thuis kunnen voelen. Iedereen kan er zichzelf zijn in een omgeving waar we respectvol met elkaar omgaan.

In ons rusthuis stellen we geborgenheid en huiselijkheid centraal, met veel respect voor de privacy. We streven daarbij naar een optimale samenwerking tussen de senioren (en hun netwerk van familie, vrienden,…), medewerkers en andere actoren in onze lokale en bovenlokale gemeenschap.
Een open en warm huis Maria Boodschap Niel
Groene oase Maria Boodschap Niel
Groene oase

De natuur en het dorp om ons heen

Dankzij de groene oase van het park en haar vijvers straalt het domein van ons woonzorgcentrum rust en harmonie uit. De afzonderlijke gebouwen van het rusthuis en kortverblijf (Maria Boodschap), de assistentiewoningen (Kasteel Ridder Berthout) en het dagcentrum (De Dagvlinder) hebben elk hun eigen plek in deze natuurlijke omgeving, dichtbij het dorpscentrum. Je bent er als bewoner dus niet afgesloten van de buitenwereld, maar staat er juist mee in verbinding. Dankzij de ideale positionering nabij het bruisende dorpscentrum van Niel en de vele dagactiviteiten die deze interactie met de buurt bevorderen, blijf je als bewoner deel uitmaken van de samenleving en de dorpsgemeenschap.
Kwaliteitsvolle totaalzorg

Kwalitatieve zorg met een hart

Met ons allen streven we samen naar een kwaliteitsvolle totaalzorg, zodat de bewoner op zijn eigen ritme kan leven en zorg op maat krijgt. Hierbij worden de nodige accenten gelegd op comfort, fysieke mogelijkheden, individuele interesses, problematiek en spirituele aspecten. We zijn bovendien gespecialiseerd in zware zorg en de begeleiding van personen met dementie. We werken ook constant aan verbetering om aan alle noden en vragen van de bewoners en medewerkers te kunnen blijven voldoen.

Waar nodig zoeken we samenwerkingsverbanden, bestaande uit voorzieningen met dezelfde visie, met als doel om van elkaar te leren en zodoende in de toekomst een nog betere dienstverlening te kunnen aanbieden.
Kwaliteitsvolle totaalzorg Maria Boodschap Niel
Zorgteam Maria Boodschap Niel
Deskundige medewerkers

Ons deskundig zorgteam staat voor je klaar

Ons team bestaat uit deskundige medewerkers die zich op een professionele wijze, met permanente vorming en met een positieve ingesteldheid inzetten voor de ouderen. Het zijn behulpzame medewerkers die ‘zorg met een hart’ dragen voor alle ouderen en de mantelzorgers graag ondersteunen in hun rol. Je kiest als bewoner zelf jouw behandelende arts die te allen tijde verantwoordelijk is voor je medische begeleiding.

Daarnaast staat een paramedisch en wonen- en leven team klaar om de nodige psychologische steun te bieden en een zinvolle dagdagelijkse invulling te geven, steeds aangepast aan de wensen en leefomgeving van iedere bewoner.
onthaalbrochure
Geraak vertrouwd met je nieuwe omgeving

contact

Heb je bijkomende vragen?

Ons team staat klaar om ze te beantwoorden.

vzw Woonzorgcentrum Maria Boodschap
Broeklei 1 - 2845 Niel