Maria-Boodschap Niel

Kwalitatieve zorg in een huiselijk kader

Woonzorgcentrum Maria Boodschap

Woonzorgcentrum Maria Boodschap biedt momenteel huisvestingsmogelijkheid aan 134 bewoners, verspreid over 8 leefgroepen en 3 verdiepingen. De voorziening beschikt in totaal over 102 éénpersoonskamers en 16 tweepersoonskamers.

Bij ons is iedereen welkom: mannen, vrouwen, echtparen, ouderen met dementie en iedereen die een bepaalde (zware) zorg nodig heeft. Het woonzorgcentrum is er speciaal op gericht om een zinvol leven te bieden aan zwaar fysisch zorgbehoevende ouderen en ouderen met een dementieproblematiek. 
Woonzorgcentrum Maria Boodschap Niel
thuisgevoel
Thuisgevoel
kwalitatieve zorg
Kwalitatieve
zorg
connectie met de buurt
Connectie met de buurt
gevoel van warmte
Gevoel van warmte

    Het is hier fantastisch. Lekker eten, vriendelijk personeel en alle dagen ambiance.

    Ernest (91 jaar)

    Ik voel me hier naar waarde geschat. Er is respect, begrip en ondersteuning. Het woonzorgcentrum voelt daarom een beetje zoals thuis.

    Magda (79 jaar)
Zorg op maat, met een warm hart

Een warme thuis voor iedereen

Het woonzorgcentrum biedt ouderen met een zorgvraag een aangename woonomgeving waarin ze verzorgd en begeleid worden in hun dagelijkse activiteiten. Met een warm hart voor iedere bewoner en hun familie wordt zorg op maat aangeboden, met respect voor eigen behoeften, leefwereld en privacy. Een team van gespecialiseerd personeel staat dagelijks klaar voor de verzorging, ondersteuning en ontspanning in een huiselijke sfeer.
Warme thuis Maria Boodschap Niel
Een eigen kamer Maria Boodschap Niel
Comfortabel en naar eigen smaak

Een eigen kamer

Al onze kamers zijn praktisch ingericht en voorzien van het nodige comfort. Elke kamer beschikt over een individueel aanpasbaar bed, nachtkastje, zetel, tafel, stoel, ingebouwde kast, afsluitbaar kastje, oproepsysteem, branddetector en aansluiting voor TV en telefoon. Bewoners mogen hun kamer naar eigen smaak inrichten met persoonlijke decoratie en een klein meubeltje. 

Iedere leefgroep heeft ook eigen gemeenschappelijke ruimtes zoals eet- en zithoeken die de bewoners mogen gebruiken.
Zorg op jouw maat

Individuele zorg

Verschillende multidisciplinaire teams van verpleegkundigen en verzorgers staan dagelijks in voor de verzorging en begeleiding van de bewoners, ongeacht welke zorg iemand nodig heeft.

Verder is er ook psychosociale begeleiding, familiebegeleiding, palliatieve zorgen en stervensbegeleiding, kapper, pedicure, diëtiste, kinesitherapie, ergotherapie, logopedie, administratieve begeleiding en activiteiten voor een aangename en zinvolle dagbesteding.
Individuele zorg Maria Boodschap Niel
Verse maaltijden Maria Boodschap Niel
Met aandacht voor onze bewoners

Verse huisbereide maaltijden

Al onze maaltijden worden huisbereid door onze eigen chef-kok. Er is aandacht voor individuele behoeften en mogelijkheden van de bewoners. Specifieke dieetvoorschriften op doktersvoorschrift kunnen worden doorgegeven aan de keuken.  

Het ontbijt wordt geserveerd tussen 8u30 en 9u30, het middagmaal om 12u30, koffie en versnaperingen om 14u30, en het avondmaal wordt opgediend om 17u30.
Christelijke waarden

Pastorale zorg

Woonzorgcentrum Maria Boodschap steunt op Christelijke waarden. Wekelijks wordt er op zondagvoormiddag een eucharistie- of gebedsviering gehouden in de polyvalente zaal. Deze wordt verzorgd door de Pastorale ploeg van de regio Niel - Schelle - Hemiksem. Er is ook een mogelijkheid tot individuele spirituele bijstand (zoals de ziekenzalving) en verschillende pastorale evenementen zullen doorheen het jaar georganiseerd worden. De kapel is steeds toegankelijk voor iedereen.
Pastorale zorg Maria Boodschap Niel
Geraak vertrouwd met je nieuwe omgeving

Heb je bijkomende vragen?

Ons team staat klaar om ze te beantwoorden.

vzw Woonzorgcentrum Maria Boodschap
Broeklei 1 - 2845 Niel